Ορχήστρα

Ορχήστρα

Η ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου συμμετέχει και είναι διαθέσιμη σε όλο το φάσμα των εκδηλώσεων ελληνικής μουσικής όπως συναυλίες, ηχογραφήσεις, πανηγύρια γάμους, παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων, σεμινάρια, ταξίδια σε ομογενείς του εξωτερικού καθώς και σε ethnic και folklore φεστιβάλ.

Ο κύριος κορμός της ορχήστρας αποτελείται από μόνιμους συνεργάτες με κύριο σκοπό την αυτοδιάθεση και την μουσική δημιουργία σε ένα πνεύμα συνεργασίας βασισμένο στην πολύχρονη πείρα φιλιά και γνώση όλων των συμμετεχόντων.

Εκτός από τον Θ. Γεωργόπουλο στο κλαρίνο και τους αυλούς τραγουδάει και παίζει λαούτο ο Μιχάλης Ζάμπας.

Βιολί παίζει ο Παναγιώτης Ξυδέας.

Ντέφι,νταούλι και όλα τα υπόλοιπα λαικά Ελληνικά κρούστα παίζει ο Θανάσης Κάκος.

Περιστασιακά και ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες η ορχήστρα περιστοιχίζεται και από άλλους τραγουδιστές – μουσικούς – οργανοπαίκτες και διαθέτει δική της μικροφωνική εγκατάσταση.

Παράλληλα έχουν συστηθεί οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες πολιτισμού “ΑΥΛΟΣ”(2015) και”ΕΛΛΟΠΙΑ”(2008),η πρώτη με έδρα της την Αθήνα και η δεύτερη με έδρα της τη πόλη της Πρέβεζας.

Σκοπός των δυο πολιτιστικών εταιριών είναι η διοργάνωση συναυλιών, εκδηλώσεων,εκθέσεων μουσικών οργάνων,επιτόπιων ηχογραφήσεων καθώς και η ηχογράφηση,μουσική επιμέλεια και έκδοση επιλεγμένων εκδόσεων δίσκων κάτω από αυστηρά κριτήρια επιλογής του ύφους και σοβαρότητος του πονήματος.

Share: